Friday 21 January 2011

Sfintirea pietrei de temelie a Bisericii Ortodoxe din Brno

Ca urmare a cresterii numarului de crestini ortodocsi in orasul Brno, Republica Ceha (in special romani), Parintele Cristian Popescu a luat initiativa construirii unei biserici mai mari comparativ cu Paraclisul "Sfanta Ludmila" unde se oficiaza in acest moment Sfanta Liturghie in zilele de duminica si de sarbatorile crestin-ortodoxe.
Astfel pe data de 5 decembrie 2010 s-a sfintit piatra de temelie a viitoarei biserici cu hramul "Intrarea Maicii Domnului in Biserica" de catre IPS Simeon de Brno si Olomouc. Noua biserica va avea hramul Sfanta Ludmila (16 septembrie), Duminica "Tuturor Sfintilor Romani" ( a doua duminica dupa Rusalii)si "Intrarea Maicii Domnului in Biserica" (21 noiembrie).
Biserica este in faza de proiect fiind achizitionat in acest moment doar terenul. Pentru a fi terminata aceasta biserica care este construita si in amintirea celor aprox. 40.000 de soldaţi români, care şi-au dat viaţa pe teritoriul Cehoslovaciei, în cele două Războaie Mondiale (zona unde va fi construita este chiar zona unde au luptat ostasii romani) este nevoie de ajutor material si financiar. Cei care doresc sa contribuie material o pot face cu tot ce este necesar pt o biserica adica icoane, carti de cult, iconostase, strane, materiale de constructii etc. iar financiar o pot face in contul 181318594/0300, VS (adica variabilni symbol) 333 (Ceskoslovenska obchodni banka, a. s.)
Cei care locuiesc in Republica Ceha si vor face donatii financiare vor putea primi adeverinta pentru a justifica donatia in vedea scaderii de la taxe si impozite (formularul roz).
Oricat de mica ar fi donatia Dvs este binevenita si impreuna cu ea asteptam si pomelnic cu numele Dvs si al membrilor familiei pentru a fi pomeniti la Sfanta Liturghie.
Proiectul bisericii:

Vedere generala

Curtea interioara:
Intrarea

0 comments: